OVER JOHANNES VAN DAM​

Een betrokken, betrouwbare en flexibele fotograaf die met je meedenkt, jouw wensen centraal stelt en rekening houdt met je budget? Van een familieportret of een mooie foto van je huisdier tot een professionele fotoreportage van jullie bedrijfsevenement, er is veel mogelijk, dus neem gerust contact op om je wensen te bespreken. Mijn werkgebied is Den Haag en directe omgeving.

JOHANNES VAN DAM DE FOTOGRAAF

Vanaf mijn eerste kennismaking met fotografie, alweer ruim 30 jaar geleden, heeft het medium voor mij altijd iets magisch gehad. Ik vind het fascinerend om met een foto één moment in de tijd te kunnen bevriezen en met dat beeld een verhaal te vertellen, vragen op te roepen of de fantasie te prikkelen en op die manier inhoud te geven aan de letterlijke betekenis van fotografie, ‘schrijven met licht’.

Ik zie mijzelf als een nuchter en pragmatisch persoon. Ook ben ik een goede observant, moeiteloos in staat me aan te passen aan mijn omgeving en empathisch, waardoor ik makkelijk contact maak met mijn onderwerp.

Ben je op zoek naar een enthousiaste en klantgerichte fotograaf met een dienstverlenende instelling? Ik kijk er naar uit kennis te maken en de foto’s voor je te maken die je nodig hebt.

MIJN WERKWIJZE

Natuurlijk is iedere opdracht anders maar in het algemeen is het belangrijk van tevoren duidelijke afspraken te maken en helder te hebben wat de wederzijdse verwachtingen zijn.
Goede communicatie is daarom essentieel. Of het gaat om een snelle portret-sessie of een reportage van een groot evenement, een traject verloopt volgens de volgende vier stappen:

1

KENNISMAKINGSGESPREK

Per mail, telefonisch of in een persoonlijk gesprek bespreken we je wensen en nemen we de bijzonderheden door zodat het voor mij duidelijk is naar wat voor soort foto’s je op zoek bent en waar je ze voor nodig hebt. Op basis hiervan stuur ik je een, uiteraard geheel vrijblijvende, offerte toe zodat je vooraf precies weet waar je aan toe  bent.  

2

FOTOSESSIE

Natuurlijk ben ik ruim op tijd aanwezig om eventuele last-minute bijzonderheden te kunnen bespreken. Ik beschik over een moderne en kwalitatief uitstekende set camera’s en lenzen om in vrijwel iedere situatie zonder flitser te kunnen fotograferen. Bij bijv. evenementen en concerten kan dat geheel geruisloos, zonder hinderlijk geklik en gepiep.

3

NABEWERKEN

Alle foto’s worden geschoten als RAW bestand voor het optimale resultaat.
De geselecteerde beelden worden in Lightroom geïmporteerd en bewerkt op het gebied van o.a. belichting, kleurtoon, helderheid en contrast. Het gaat om bewerkingen die betrekking hebben op het hele beeld, er worden dus geen tanden digitaal gebleekt.

4

OPLEVEREN

De bewerkte foto’s worden geëxporteerd als hoge resolutie JPG bestand en deze stuur ik je zo snel mogelijk toe via WeTransfer. Naar wens kan ik afbeeldingen ook verkleinen en optimaliseren voor beeldschermen voor gebruik op jullie website of social media.
Alle opgeleverde beelden zijn vrij te gebruiken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?